Naslovna Sve vesti Niš Kadrovska rešenja

Kadrovska rešenja

0
PODELI

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, dogovoreno je da se naredna, 16. sednica Skupštine Grada Niša, održi u sredu 2. oktobra, saopšteno je na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Prema rečima predsednika gradskog parlamenta, prof. dr Mileta Ilića, ova sednica će imati veoma obiman dnevni red, uključujući i odluke o imenovanju novih direktora i članova nadzornih odbora preduzeća i ustanova u nadležnosti grada.

Kako je pojasnio, predloge direktora ustanova podneće Odbor za imenovanje a direktora javnih i javno komunalnih preduzeća daće nadležne gradske uprave. Svi predlozi biće u skladu sa zakonom i statutima, a novina će biti imenovanje članova Nadzornih odbora javnih preduzeća, za koje su prema Ilićevim rečima propisani još strožiji kriterijumi nego za izbor direktora. Druga novina biće uvođenje prakse da u Nadzorne odbore ustanova budu birani isključivo predstavnici opozicionih stranaka u gradskom parlamentu proporcionalno njihovoj zastupljenosti.

Nakon ovih odluka, Niš će biti jedan od retkih ako ne i jedini grad u zemlji koji će imati potpuno zaokružena kadrovska rešenja u svim preduzećima i ustanovama u nadležnosti lokalne samouprave rekao je predsenik Ilić. Inače, uz ovaj set kadrovskih rešenja, na sednici Skupštine grada, biće razmatrane i promene 6 urbanističkih planova kao i izmene nekih od planova Direkcije za izgradnju grada, rečeno je na konferenciji za novinare predsednika Skupštine Grada Niša.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde