Naslovna Društvo Čvršća saradnja Narodne biblioteke “Stevan Sremac” i Kancelarije za saradnju sa dijasporom

Čvršća saradnja Narodne biblioteke “Stevan Sremac” i Kancelarije za saradnju sa dijasporom

0
PODELI

Kancelarija za saradnju sa dijasporom Službe za poslove gradonačelnika Niša i Narodna biblioteka “Stevan Sremac” proširiće svoju saradnju koja je započela na samom početku rada ove kancelarije.

Ova saradnja započela je juna meseca ove godine promocijom zbornika radova dece, omladine i pisaca za decu iz otadžbine i rasejanja “Jezik nam je otadžbina”.

U zborniku se nalaze odabrani radovi dece koja su učestvovala na književnom konkursu koji je raspisalo Udruženje pisaca “Sedmica” i Centralni savet Srba Hesena u Nemačkoj, na čelu sa predsednicom Vidom Vučković. Među radovima dece širom sveta nalaze se i stihovi mladih Nišlija, štampani na nemačkom i srpskom jeziku. Tada se rodila ideja da se uspostavi saradnja sa Kancelarijom i sa našom dijasporom u Nemačkoj, kao prvi korak.

Ovih dana očekujemo promociju luksuzne monografije o Konstantinu Velikom u izdanju Narodne biblioteke “Stevan Sremac”, koja će biti promovisana tokom Oktobarskih susreta pisaca dijaspore u Frankfurtu, koji se održavaju za vreme međunarodnog sajma knjiga u ovom gradu. Na taj način ćemo približiti kulturu i stvaralaštvo našeg grada građanima Srbije u rasejanju, kaže direktor Narodne biblioteke “Stevan Sremac” Nebojša Vasić. On dodaje da će se saradnja s Kancelarijom za dijasporu u narednom periodu proširivati i na druge zemlje u svetu u kojima žive naši građani u rasejanju.

Radi još bliskije saradnje, načelnik Službe za poslove gradonačelnika Dejan Andrejević i direktor Narodne biblioteke “Stevan Sremac” Nebojša Vasić potpisali su danas Protokol o saradnji, koji, između ostalog, predviđa realizaciju zajedničkih projekata i međusobno pružanje pomoći u realizaciji samostalnih projekata i aktivnosti. Formalno potpisivanje Protokola o saradnji neće biti samo tehnička procedura, već će omogućiti realizaciju mnogih zacrtanih planova i obaveza u narednom periodu, kako bi se opravdalo poverenje ukazano Kancelariji za dijasporu i najstarijoj gradskoj instituciji kulture.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde