Naslovna Društvo Izložba o Konstantinu Velikom od četvrtka u Nišu

Izložba o Konstantinu Velikom od četvrtka u Nišu

0
PODELI
Izložbu Narodnog muzeja Srbije i Narodnog muzeja u Nišu, priređenu u okviru državnog programa obeležavanja jubileja Milanskog edikta, Raskošna postavka koju čini 180 eksponata nulte kulturne vrednosti, nastalih od kraja 2., pa sve do 6. i 7. veka n.e., oslikava doba koje prethodi vremenu Konstantina Velikog, period njegove vladavine, kao i vredno nasleđe prvog hrišćanskog cara.
Predstavljeni artefakti otkriveni su na lokalitetima u Srbiji i svojom izuzetnom vrednošću svedoče o značaju koje su  provincije na tlu naše zemlje imale u vreme Rimskog carstva. Ova jedinstvena izložba će za mnoge posetioce biti prilika da se prvi put susretnu sa čuvenim portretom Konstantina Velikog, jedinstvenom Beogradskom kamejom, vojnim paradnim oklopom iz Ritopeka i brojnim drugim eksponatima neprocenjive vrednosti.
Postavka koja je svetlost dana ugledala 18. maja u Viminacijumu, bila je do nedavno dostupna posetiocima u Narodnom muzeju u Beogradu. Nišlije će izložbu, koju je do sada videlo preko 9000 ljudi, moći da posete do 31. oktobra, u galerijskom prostoru kompanije „Philip Morris Operations a.d. Niš“.
Od ponedeljka do četvrtka postavka je dostupna javnosti u vremenu od 10:00 do 19:00 časova, petkom i subotom od 10:00 do 21:00 čas, dok je nedeljom izložba otvorena od 10:00 do 17:00 časova.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde