Naslovna Društvo Najava akcije „Dan bez automobila“

Najava akcije „Dan bez automobila“

0
PODELI

Od 16. do 22.09.2013. godine obeležava se „Evropska nedelja mobilnosti“, moto kampanje ove godine je „Čist vazduh – Ti si na potezu“.

Cilj manifestacije je da se kroz promotivne kampanje i sprovođenje mera, utice na smanjenje korišćenja putničkih motornih vozila i poboljšaju uslovi za korišćnje održivih vidova prevoza, poput, bicikala, pešačkog saobraćaja, javnog prevoza, i dr. u cilju ostvarivanja zdravije životne sredine.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić uputio je apel svim nišlijama, direktorima javnih preduzeća i funkcionerima grada da se u petak 20. septembra odazovu akciji „Dan bez automobila“i u periodu od 9-13 sati uzdrže od korišćenja motornih vozila.

„Pozivam sve funkcionere i direktore javnih preduzeća da u petak od 9-13 sati ne koriste službena vozila i tako daju svoj doprinos ovoj akciji. Naš zadatak je da kroz ovakve akcije pokažemo spremnost da grad učinimo čistijim, urednijim i zdravijim.Ova gradska vlast nastojaće da tokom mandata nastavi izgradnju biciklističkih staza preko sredstava iz Nacionalnog investicionog planai na taj način doprinese uspostavljanju ekološki čistije životne sredine“, rekao je gradonačelnik.

Grad Niš je jedan od nekoliko gradova u Srbiji koji je od početka uključen u kampanju i kontinuirano je sprovodi, na osnovu toga i u ovoj godini održaće se manifestacija „Dan bez automobila“ dana 20.09.2013. godine“, u periodu od 09:00 do 13:00 časova.

U navedenom periodu biće zatvorene za saobraćaj motornih vozila ulice Generala Milojka Lešjanina i Vožda Karađorđa od raskrsnice „Ured“ do raskrsnice „Sud“. U manifestaciji će učestvovati oko 250 dece, članovi biciklističkog kluba Železničar, fudbaleri, košarkaši, odbojkaši, šahisti, karatisti, deca iz Pčelice, deca na rolerima i dr. U kampanji su aktivno uključeni predstavnici Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, Odeljenja saobraćajne policije, Uprave za obrazovanje, kulturu omladinu i sport i Sportskog saveza grada Niša.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde