Naslovna Društvo Sajamski dani poljoprivrednih proizvoda

Sajamski dani poljoprivrednih proizvoda

0
PODELI

U organizaciji Uprave za poljoprivredu i razvoj sela Grada Niša, od 21. septembra do 4. oktobra, na Trgu Kralja Milana će biti odr žana manifestacija pod nazivom “Sajamski dani Niša 2013“ koja će obuhvatiti sedam izložba poljoprivrednih proizvoda.

 

 

U želji da damo svoj doprinos obelež avanju 1700 godina od donošenja Milanskog edikta, odlučili smo da u 14 dana predstavimo sve ono za šta je naša Uprava resorno nadlež na i na taj način promovišemo našu poljoprivrednu proizvodnju, preradu i tradicionalni ž ivot juga Srbije – kažu u Upravi za poljoprivredu.

Sajamski dani počeće 21. septembra na Trgu Kralja Milana “Sajmom sireva” u organizaciji Klastera sireva „Jug“, a potom 22. i 23. septembra sledi “Izložba vina i proizvoda od grožđa“. Na istoj lokaciji će 24. i 25. septembra biti održana „Izložba proizvoda od voća, povrća i lekovitog bilja”, koju će zameniti „Izložba meda i pčelinjih proizvoda“ i to od 26. do 29. septembra.

Potom će na centralnom gradskom trgu od 30. septembra do 4. oktobra biti organizovana „Izložba cveća i dendro materijala“. U okviru Sajamskih dana 28. septembra će na prostoru Tvrđave biti održane 15. Republička izložba koza i 10. Regionalna izložba ovaca.

Poljoprivredna proizvodnja polako postaje sve popularnija našim sugrađanima i ovo je jedan od načina da svima poka emo kako se uz našu pomoć, rad i kreativnost mo e započeti sopstveni posao. Takođe, manifestacija se odvija u danima kada se očekuje veliki broj turista iz inostranstva, tako da će biti više nego korisno da svoje proizvode predstavimo i njima.

Pozivam sve sugrađane da posete izlozbe koje organizujemo i probaju najbolje od onoga što Niš i okolina mogu da pruže – kaže načelnik Uprave za poljoprivredu i razvoj sela Saša Stoiljković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde