Naslovna Društvo Obnova hale “Čair” od oktobra

Obnova hale “Čair” od oktobra

0
PODELI

Radovi na obnovi hale Čair, koja je potopljena u nevremenu koje je pre tri meseca pogodilo Niš, počeće početkom oktobra iako se očekivalo da radovi već krenu.

Kako je najavljeno da će Sajam automobila biti održan u hali od 4. oktobra, mnogi su očekivali da je rekonstrukcija u toku, ali savetnik direktora Sportskog centra Čair Jovan Leposavić kaže da će radovi otpočeti upravo kada se “Auto-moto fest” završi.

U toku je procedura javne nabavke, a prikupljanje ponuda za izvođača radova trajaće do 23. septembra. Nakon toga će uslediti izbor najboljeg ponuđača, a potom mora da prođe i zakonski predviđeno vreme za podnošenje žalbi. Tek kada sve to bude završeno možemo krenuti sa radovima – objašnjava Leposavić i dodaje: – Sajam automobila će biti održan iako parket nije obnovljen, a taman kad se on završi biće gotova i procedura oko tendera i moći će da se krene u rekonstrukciju.

Lepojević objašnjava da radovi nisu još krenuli jer se čekalo da se završi neophodna papirologija i obezbede sredstva. Inače, novac za obnovu hale obezbedio je Grad Niša, a u upravi SC “Čair” kaž u da će nakon što radovi budu završeni, štetu naplatiti od osiguravajuće kuće. Niš će biti domaćin Svetskog prvenstva za rukometašice od 7. do 22. decembra, u Čairu će igrati i reprezentacija Srbije.

Ukoliko sve bude teklo po planu, ovi mečevi će se igrati u obnovljenoj hali Čair.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde