Naslovna Društvo “Informatička soba” za sigurnu kuću

“Informatička soba” za sigurnu kuću

0
PODELI

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić i narodni poslanik Milan Lapčević obišli su danas Sigurnu kuću u Nišu.

Ova ustanova nedavno je dobila donaciju od Telekoma i to pet računara, štampač i skener, kao i nameštaj za opremanje tzv. “informatičke sobe” u kojoj će štićenici Sigurne kuće sticati znanja iz oblasti računarstva.

Kako je navela direktorka ove ustanove Sonja Šćekić, menadžment Sigurne kuće radi na realizaciji još nekoliko projekata kako bi boravak u Sigurnoj kući bio još prijatniji za korisnike.

Potpisali smo Ugovor o donaciji sa Nevladinom organizacijom iz Danske vredan 4 hiljada evra za pravljenje radionice za decu u kojoj bi mali korisnici Sigurne kuće mogli da se igraju i zimi.Postavili smo ogradu, uredili dvorište, a imamo u planu i sređivanje prizemnog prostora zgrade za potrebe trpezarije, pošto trenutno imamo samo dve male rešo kuhinje, rekla je direktorka Šćekić.

Gradonačelnik Perišić istakao je da je zadovoljan radom zaposlenih u ovoj Ustanovi i da će Grad Niš učiniti sve da bi se korisnici Sigurne kuće osećali prijatno koliko god je to moguće. Nažalost, ljudi se nekad nađu u bezizlaznoj situaciji i nama je da pokažemo da smo socijalno odgovorni i da ljudima koji se nađu u lošoj situaciji pokažemo da nisu sami, da neko brine o njima i da im zajedno pomognemo da “stanu na svoje noge”.

Takođe, naći ćemo način da pomognemo i žrtvama trafikinga i u planu je sređivanje jedne prostorije za njih, rekao je Perišić. Predsednik opštine Palilula Boban Džunić navodi da će ta opština u saradnji sa Gradom učiniti sve da se maksimalno približi građanima i da će im pomagati koliko god može. On je rekao da je zadovoljan radom menadžmenta Sigurne kuće i da im Opština Palilula stoji na raspolaganju, šta god im je potrebno.

U Sigurnoj kući trenutno boravi petnaest korisnika, od toga šest žena i devetoro dece mada je taj broj gortovo iz nedelje u nedelju promenljiv. Tokom prošle nedelje, u ovoj ustanovi bilo je smešteno 25
korisnika. Inače, Sigurna kuća ima kapacitet da primi 25 korisnika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde