Naslovna Društvo Predsednik Radničkog, Darko Bulatović: Ja nisam nasilnik!

Predsednik Radničkog, Darko Bulatović: Ja nisam nasilnik!

0
PODELI

Sudiji Vujoviću ni u jednom trenutku nisam ugrozio bezbednost. Verujem da su počeli da nas sapliću iz FS Srbije jer smo se deklarisali da smo za promene – objašnjava Bulatović dešavanja na Karaburmi.

Predsedniku Radničkog iz Niša Darku Bulatoviću na Karaburmi je “pukao film” pa je u afektu prekoračio i ovlašćenja i zaboravio da je prvi čovek “Reala sa Nišave”. Na poluvremenu i posle utakmice vodio je verbalni rat sa sudijom Majom Vujovićem. U razgovoru za “Novosti” nije negirao incident. 

Reagovao sam ljudski, previše emotivno. Jedini greh je što sam govorio kao navijač a ne kao predsednik. Sudiji Maji Vujoviću nisam nijednog sekunda ugrozio bezbednost, niti sam se ponašao nasilnički, već smo imali samo verbalni duel u više navrata zbog njegovih grešaka koje sam prepoznao da su sistematske uperene protiv Radničkog – ističe Darko Bulatović.

 

Na šta konkretno mislite?

– Od pet utakmica Vujović nam je sudio na tri, kao glavni ili četvrti arbitar i bez obzira na to što smo imali dobre rezultate, bili smo oštećeni. Na Karaburmi je sudio penal protiv nas koji neću da komentarišem, ali zato je seckao igru, oštetio nas za brojne faulove, “živi zid” postavljao na šest-sedam metara. Perfidno suđenje protiv nas ima i drugu pozadinu.

 

Koju?

– Neću da krijem. Verujem da su počeli da nas sapliću iz FS Srbije jer smo se deklarisali da smo za promene. Pa, ako mi iz rukovodstva kluba imamo drugačije mišljenje, ako smatramo da fudbal treba da se pročisti i da su potrebni novi ljudi, zašto to automatski znači da Radnički mora svim sredstvima da bude zaustavljen na terenu! Ne da ne mora, već ne sme. E zato sam onako burno reagovao na Karaburmi. I ako je taj moj gest najveći problem srpskog fudbala, onda smo na lošem putu. Da rezimiram, reagovao sam u afektu, ali iz srca, preterao u impulsivnosti, ali nikog nisam ugrozio. Moja kritika se nije odnosila na OFK Beograd, već na sudiju Vujovića i Savez koji je počeo da se sveti klubu zbog mog drugačijeg pogleda na aktuelno stanje srpskog fudbala. Tu bih voleo da stavimo tačku i da od sutra pričamo samo o fudbalu – zaključio je prvi čovek Nišlija.

 

Da li ste Vujoviću pretili da ćete upotrebiti politički uticaj i položaj koji imate?

– Ma, ko sam ja da pretim na takav način? Ja sam samo mali šraf sa juga Srbije koji se maksimalno trudi da radi svoj posao. Ne prodajem maglu, ali i ne volim one koji se maglom pokrivaju…

 

POKRENUT POSTUPAK

Delegat meča na Karaburmi Ljupče Mandić podneo je prijavu protiv predsednika Nišlija Darka Bulatovića pa je automatski protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Mandić je naveo da je Bulatović preskočio ogradu i verbalno vređao arbitra Maja Vujovića.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde