Naslovna Društvo Homoseksualac traži pomoć od predsednika Srbije

Homoseksualac traži pomoć od predsednika Srbije

0
PODELI

Stefan Radović (21) iz Kuršumlije pripadnik LGBT populacije koji se javno deklarisao kao homoseksualac zatražio je danas od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da mu pomogne oko ponovnog angažmana u Državnoj novinskoj agenciji Tanjug. U pismu predsedniku Srbije, Radović ističe da mu je neophodna pomoć oko angažmana makar samo za vreme zime tačnije do kraja zime, pošto će u suprotnom kako navodi ponovo ostati na ulici jer stan nemam novca da plaćam kao i bez hrane za šta takođe neće imati novca.

Do decembra prošle godine bio sam angažovan kao dopisnik Državne novinske agencije Tanjug, u decembru sam ostao bez tog jedinog posla od koga sam plaćao stan i hranu, pošto su me nakon javnog priznanja da sam homoseksualac roditelji izbacili iz kuće a rodbina odrekla, molim vas da shvatite moje probleme, i pomognete mi s obzirom da je Tanjug Državna agencija, navodi se u pismu koje je upućeno predsedniku Srbije. Radović je predsednika Nikolića u pismu upoznao šta je preživljavao godinama unazad, ”šikaniranja, prozivke na ulici, maltretiranja, a sve zbog toga što sam homoseksualac”, zbog čega je takođe morao da napusti redovno školovanje. On je u Tanjgu kao dopisnik radio oko godinu dana sve do decembra 2012. godine od kada mu ugovor nije produžen.

Podsetimo, nakon što je odlučio da javno prizna da je homoseksualac, roditelji i skoro sva rodbina ga se odrekla, a zatim je morao i da napusti rodno mesto, Kuršumliju. Stefan Radović javno je rekao ono što niko u njegovoj sredini nije bio spreman da čuje. Opisao je svoje odrastanje i, kako kaže, torturu kojoj je bio izložen od svoje 10. godine.

U pres službi predsednika republike Srbije potvrđeno nam je da je Radovićevo pismo predsedniku Nikoliću pristiglo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde