Naslovna Sve vesti Niš Javna komunalna ili privatna partijska preduzeća i ustanove?

Javna komunalna ili privatna partijska preduzeća i ustanove?

0
PODELI

Saopštenje za javnost sa konferencije za novinare GrO LDP u Nišu, održane 13. 09. 2013. god.

JAVNA KOMUNALNA ILI PRIVATNA PARTIJSKA PREDUZEĆA I USTANOVE?

Javno komunalna i javna preduzeća odavno su partijski feudi partija na vlasti pa im se može u nazivu dodati da su Javna partijska preduzeća, odnosno da nisu javna, nego privatna preduzeća partija na vlasti.

Osim monopolističkog odnosa prema cenama, iscrpljivanja lokalnih budžeta različitim zahtevima za subvencije, pretakanja novca u partijske kase i poligona za zapošljavanje lojalnih partijskih kadrova, ova preduzeća otuđila su se i od zakona. Nelogično se produžavaju rokovi za izbor direktora po konkursima, a institucija konkursa izvrgava ruglu jer će opet biti izabrani deklarisani partijski kadrovi.

Dok se čeka rešenje izbora, gradu preti da bude zatrpan đubrištem, obrastao u korov, a da građani sačekaju novu grejnu sezonu bez obezbeđenih energenata. Samo zato što se vlastodršci ne mogu dogovoriti ko će biti direktor.

Ukoliko se, osim rekonstrukcije republičke Vlade, ne naprave rekonstrukcije i u vlastima makar velikih gradova, kakav je Niš, priča o sveobuhvatnim društvenim promenama servirana od vlasti postaje farsa. Licemerno je govoriti o novom načinu vođenja politike, a na ključnim direktorskim mestima u Gradu držati ljude koji su se ogrešili o zakon, ili su pod istragom.

Tražimo da se ime pravde, vlast u gradu odrekne kadrova koji su ih obrukali i time građanima pokaže da ima iskrene namere u iskorenjivanju nepotizma i korupcije.

Tražimo da Milutin Ilić, ne bude izabran za direktora Toplane, zato što je pod krivičnom istragom i zato sto je pretio novinarima.

Tražimo da Sanja Micić bude smenjena sa mesta savetnika niške Tržnice zato što je najflagrantnije koristila svoj položaj i falsifikovala dokumenta ne bi li se lično okoristila. To što se nagodila sa Tužilaštvom da ne ide u zatvor ne amnestira je od političke odgovornosti.

Trazimo da Miljan Jovanović ne bude izabran za direktora Direkcije za saobraćaj zato što je bio okrivljen i nagodio se sa Tužilastvom za nameštanje rezultata glasanja za najpopularnijeg Nišliju. Priznao je krivicu.

Tražimo da Jelica Velaja bude smenjena sa mesta Načelnika gradske uprave za obrazovanje jer je priznala da je nepošteno primila u radni odnos jednu osobu i nagodila se sa Tužilastvom.

Tražimo da Milić Petrović ne bude izabran za direktora Galerije savremene umetnosti jer je osuđivan za prekršaj u poslu u vreme kada je bio direktor u jednom od prethodnih mandata.

Tražimo da Ivan Vuković ne bude izabran za direktora Narodnog pozorišta jer ne ispunjava uslove Konkursa, nema neophodno radno iskustvo od 5 godina, što nam je potvrdilo i Ministarstvo kulture.

Tražimo da se u Pozorištu lutaka farsa od izbora za direktora vrati u pravno logičan okvir.

Tražimo da nam ovim postupcima vlast u gradu pokaže da je iskrena.

Bojan Dimitrijević, član Gradskog odbora u Nišu

Pešić Srđan, odbornik u Skupštini grada

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde