Naslovna Društvo Nastavak sređivanja logora „Crveni krst“

Nastavak sređivanja logora „Crveni krst“

0
PODELI

Nakon pozitivnog rešenja Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, radovi na završetku uređivanja Logora „Crveni Krst“ biće nastavljeni većim intenzitetom. Ove aktivnosti podrazumevaju i realizaciju Projekta formiranja Parka mira na prostoru Spomen muzeja „12. februar“ – logor na Crvenom krstu, koji će realizovati JKP „Gorica“ i Direkcija za izgradnju grada Niša. Ovo je tokom jučerašnjeg obilaska radova konstatovao predsednik Skupštine Grada Niša, prof. dr Mile Ilić, na čiju inicijativu se i krenulo sa kompletnom rekonstrukcijom i uređenjem Logora.

Značajno je što su oblisaku prisustvovali i najviši predstavnici svih ustavnova i preduzeća, direktno ili indirektno uključenih u realizaciju ove inicijative – Narodnog muzeja, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, JKP „Gorica“, Direkcije za izgradnju grada i Skupštine Grada Niša.

Predsednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka radova i početka parternog uređenja ovog Spomen muzeja, jer se dugo godina nije radilo na njegovom sređivanju, iako je to prostor od ogromnog istorijskog, kulturnog i civilizacijskog značaja. On je najavio još neke aktivnosti na rekonstrukciji samog objekta, čime bi već naredne godine čitav ovaj prostor bio kompletno uređen i spreman za sve brojnije turiste koji ga posećuju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde