Naslovna Ekonomija 100 miliona dinara za ulice u Nišu od Puteva Srbije

100 miliona dinara za ulice u Nišu od Puteva Srbije

0
PODELI

Putevi Srbije finansiraće rekonstrukciju jednog kružnog toka i dve ulice u Nišu, najavljuje izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović.

U ponedeljak su Putevi Srbije usvojili Plan javnih nabavki kojim je predviđeno i 100 miliona dinara za infrastrukturne projekte u Nišu. Novac je namenjen rekonstrukciji kružnog toka kod Apelacionog suda na Trgu Mije Stanimirovića, radiće se i Ulica Bubanjskih heroja sa kružnim tokom kod Ulice Petra Aranđelovića i deo Bulevara Cara Konstantina, od Zaplanjske ulice do Niške Banje – kaže BranislavJovanović

On naglašava da će nabavke biti sprovedene u ovoj godini, kada se očekuje i zaključenje ugovora sa izvođačima i početak radova. Posebno se zahvaljuje Nadzornom odboru Puteva Srbije čiji je i on član.  Niš je ušao kroz dopunu Plana javnih nabavki za 2013. godinu, zato će i ovi projekti biti realizovani u ovoj godini.

Ja sam izjavio kada sam vraćao mandat poslanika da je za građane značajnije što ću biti u  Putevima Srbije  nego u Narodnoj Skupštini. Rekao sam da ću u “Putevima Srbije” dati veći doprinos na izgradnji infrastrukture i, evo, to se već na prvom koraku pokazalo kao tačno – rekao je Branislav Jovanović.

Sredstva koja dolaze iz ovog državnog preduzeća su mnogo značajnija za Niš, objašnjava Jovanović, iz prostog razloga što Putevi Srbije finansiraju čitav projekat, dok kada je reč o parama iz NIP-a pola finansira Grad.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde