Naslovna Sve vesti Niš Rastko Jovanović u poseti niškoj kancelariji za dijasporu

Rastko Jovanović u poseti niškoj kancelariji za dijasporu

0
PODELI

Kancelariju za saradnju sa dijasporom u Nišu posetio je proteklog vikenda Rastko Janković, pomoćnik direktora Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije.

– Povod za ovaj sastanak bio je Projekat razvoja srpskog čitalaštva u rasejanju obogaćivanjem knjižnih fondova biblioteka srpskih organizacija u dijaspori, u koji je uključena niška Kancelarija za dijasporu, kao i o budućim projektima iz oblasti sporta, koji su planirani za početak naredne godine, istakla je Tamara Ćirić, šef niške Kancelarije za saradnju sa dijasporom.

Ona je upoznala pomoćnika direktora Vladine Kancelarije, koji je resorno zadužen za unapređenje kulturnih, prosvetno-obrazovnih i drugih vidova saradnje, i sa ostalim aktivnostima koje u ovom sektoru sprovodi niška kancelarija.

Pomoćnik direktora Janković najavio je da će na predstojećem međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji se tradicionalno održava krajem oktobra meseca, ove godine Vladina Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu imati svoj štand, na kome će se predstaviti mnogobrojni pisci iz dijaspore i regiona, a na kome će učešće uzeti i Kancelarija za saradnju sa dijasporom iz Niša.

Šef niške Kancelarije za saradnju sa dijasporom Tamara Ćirić podsetila je da će i na Oktobarskim susretima pisaca u Frankfurtu, kao i na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu biti predstavljena izdanja niških pisaca iz dijaspore, uz podršku Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ iz Niša, sa kojom niška Kancelarija za dijasporu blisko sarađuje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde