Naslovna Društvo Odbornička inicijativa za izmenu rešenja o utvrđenju cena usluga prevoza

Odbornička inicijativa za izmenu rešenja o utvrđenju cena usluga prevoza

0
PODELI

 

Vladica Maričić,

odbornik Srpske Napredne Stranke

 

 

Ovo je odbornička inicijativa koju sam zvanično uputio na sednici Skupštine grada održanoj u četvrtak. Njome tražim uvođenje godišnjih karata za prevoy učenika i studenata takva godišnja karta bi važila u sve četiri zone i koštala bi 1850,00 dinara. Očekujem da o njoj gradsko veće raspravlja u toku septembra i da stupi na snagu 1. oktobra.

ODBORNIČKA INICIJATIVA 
za izmenu Rešenja o utvrđivanju cena usluga prevoza u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na tritoriji Grada Niša

Poštovani,Predlažem izmenu navedenog Rešenja, uvođenjem nove kategorije „Godišnje karte za prevoz učenika, odnosno studenata“.Navedena karta važila bi za period jedne školske (za učenike), odnosno jedne akademske godine(za studente).Kategorija učenika koji bi imali pravo na kupovinu ove karte obuhvata sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Niša, bez obzira na prebivalište učenika.Kategorija studenata do 26 godina, koji bi imali pravo na kupovinu ove karte obuhvata studente koji studiraju na visokoškolakim ustanovama u sastavu Univerziteta u Nišu, bez obzira na prebivalište studenata i studente koji studiraju na drugim visokoškolskim ustanovama, koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Niša.Cena za Godišnje karte za prevoz učenika, odnosno studenata iznosila bi 1850 dinara i važila bi u sve četiri zone gradskog i prigradskog prevoza. Usvajanjem ove inicijative omogućili bi ovim kategorijama putnika, koji ne ostvaruju nikake ili ostvaruju minimalne prihode, da koriste usluge gradskog i prigradskog prevoza, po ceni koja je dostupna celokupnoj ovoj populaciji, bez oslanjanja na roditelje. Takođe, olakšali bi mobilnost ove populacije i dodatno olakšali i promovisali zadržavanje u sistemu obrazovanja. Razlog zbog kog bi ova karta trebalo da bude godišnja, a ne mesečna kao do sada, jeste to što učenici i studenti svoj status regulišu na godišnjem, a ne na mesečnom nivou.

Odbornik Vladica Maričić,

Odbornička grupa SNS-PSS-PS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde