Naslovna Društvo Saopštenje za javnost Niškog simfonijskog orkestra

Saopštenje za javnost Niškog simfonijskog orkestra

181
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 16.10.2018

Povodom informacija koje su objavljene u medijima i na društvenim mrežama da će u petak, 19. oktobra ove godine u 18 sati, u sali Niškog simfonijskog orkestra biti održana tribina „Saveza sa Srbiju“, obaveštavamo javnost da našoj ustanovi do danas, 16. oktobra u 14 sati, nije upućen zahtev za zakup sale Niškog simfonijskog orkestra od strane pomenute organizacije, odnosno njihovih predstavnika sa lokala. Samim tim, Niški simfonijski orkestar nije ni zaključio Ugovor o iznajmljivanju sale, niti naša ustanova ima bilo kakav pisani dokument o najavljenom događaju.

Niški simfonijski orkestar je o pomenutoj tribini saznao iz medija, a shodno činjenici da se naša ustanova intezivno priprema za predstojeći festival NIMUS, zakazan za narednu nedelju, neprijatno smo iznenađeni neprofesionalnošću organizacije „Savez za Srbiju“ koja je o datumu, vremenu i mestu održavanja tribine obavestila medije ali ne i nas domaćine, ne poštujući ustaljenu proceduru iznajmljivanja naše sale.

Napominjemo da je sala Niškog simfonijskog orkestra zbog predstojećeg festivala svakodnevno zauzeta probama i da nemamo praksu da salu iznajmljujemo uoči jednog od najvažnijih umetničkih festivala u zemlji.

Shodno navedenom, molimo Vas da o detaljima vrlo neprijatne situacije u kojoj se naša ustanova našla, obavestite javnost.

Niški simfonijski orkestar
Direktor
Svetozar Vezenković

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde