Naslovna Sve vesti Bela Palanka 14. Konferencije Instituta evropskih regiona i gradova

14. Konferencije Instituta evropskih regiona i gradova

178
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 06.10.2018

Goran Miljković predsednik opštine Bela Palanka učestvovao je na 14. Konferenciji evropskih regiona i gradova, na temu ‘’Evropa 1918-2018-2118’’ koju organizuje Institut evropskih regiona (IRE) u Salzburgu. Glavne teme ovogodišnje konferencije bile su regionalna saradnja, supsidijarnosti u procesu odlučivanja ali i pitanja koja se tiču budućnosti EU iz ugla regiona i gradova, digitalne budućnosti, energije i ruralne depopulacije.

‘’Opština Bela Palanka učešćem na ovakvim konferencijama i članstvom u evropskim organizacijama doprinosi širenju slike o posvećenosti naše zemlje procesu evropskih integracija i primeni standarda EU. Što se tiče načela supsidijarnosti, glavne teme konferencije, istakao bih da se prenošenjem procesa odlučivanja sa viših nivoa vlasti na niže, ostvaruje na najbolji način komunikacija sa građanima i izlazi u susret njihovim potrebama.’’- rekao je Goran Miljković.

IRE okuplja više od 120 regija, gradova, opština, kompanija i investitora iz 19 zemalja Evrope, a počasni član Komiteta IRE je, između ostalih, i evropski komesar za proširenje Johanes Han, koji je govorio na konferenciji. Miljković je imao razgovore sa predstavnicima članica Instituta a sa predsednikom IRE Francom Šauzbergerom razgovarano je o nastavku uspešne saradnje ove međunarodne organizacije i opštine Bela Palanka. Predsednik opštine Goran Miljković je tokom boravka u Salzburgu posetio Generalni konzulat Republike Srbije na poziv Generalnog Konzula Svetlane Stanković. Tokom ove posete razgovarano je o saradnji na unapređenju privrednog i ekonomskog razvoja opštine Bela Palanka, podršci na dovođenju investitora ali i o promociji Bele Palanke u oblasti turizma i kulturnog nasleđa od strane predstavnika Generalnog konzulata Republike Srbije u Salzburgu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde