Naslovna Društvo Prijem za ambasadora Švedske

Prijem za ambasadora Švedske

229
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 17.05.2018

U poseti Nišu boravi ambasador Švedske njegova ekselencija Jan Lundin,koji se u Gradskoj kući sastao sa gradončelnikom Darkom Bulatovićem. Direktan povod dolaska švedskog ambasadora je i priprema velikog spektakla “Srbija u ritmu Evrope” koji će se juna meseca održati u Nišu.Ovaj muzički program zajednički pomažu ambasade evropskih zemalja u Srbiji,pri čemu svaki grad učesnik predstavlja neku od zemalja. Srbija I Švedska imaju odlične diplomatske odnose , a veliki broj naših ljudi negde oko 130 hiljada živi u upravo u Švedskoj.

Kao razvijena ,ali pre svega odgovorna zemlja Švedska pomaže Srbiji u nastojanjima da se integriše u evropsku uniju , a mnogi projekti od značaja za modernizaciju infrastrukture podržani su od strane Švedske. Tokom susreta bilo je reči o saradnji dve zemlje i posebno o projektma u kojima Švedska pomaže Grad Niš.

U Nišu, koji će među prvima u Srbiji početi upravljanje otpadnim vodama, u okviru ovog projekta gradiće se šest novih i velikih infrastrukturnih postrojenja. Izgradnja prvih planirana je već krajem 2018. i početkom 2019. godine,jedan od glavnih finasijera ovog projekta upravo je Švedska.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde