Naslovna Društvo Nišavski okrug proslavio Spasovdan

Nišavski okrug proslavio Spasovdan

518
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 17.12.2018

Dostojanstveno uz služenje sveštenika Niške eparhije i sasluženje gosta iz Grčke i uz veliki broj zvanica iz sveta privrede, politike, lokalne samouprave, građanstva i veliku pažnju medija, Nišavski upravni okrug obeležio je u svojim prostorijama krsnu slavu Spasovdan.

Domaćin ovogodišnje slave je bio Gradiir Ćirković, šef Upravne inspkcije u Nišu.Nakon verskog obreda i sečenja slavskog kolača, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski obratila se prigodnim rečima prisutnim svečarima-kolegama i gostima, uz želje za dobro zdravlje, prosperitet i sreću, u nadi da će sledeći Spasovdan u Nišavskom okrugu okupiti još više gostiju, nakon uspešne godine.

Spasovdan ili Vaznesenje Hristovo je hrišćanski praznik, koji se slavi u 40. dana nakon Vaskrsa.Po hrišćanskom verovanju, vaskresenjem Gospod je pokazao da je jači od smrti i 40. dana od vaskrsenja njegovi su se učenici nalazili za trpezom.

Tog dana im se Hristos ponovo javio i rekao: „Idite po svemu sveti i propovedajte Evanđelije svakom stvorenju. Ko poveruje i krsti se, biće spasen, a ko ne poveruje biće osuđen.“

Da bi u tome uspeli Hristos im je obećao Duha Utešitelja, i zapovedio da do silaska Duha Svetoga ne izlaze iz Jerusalima. Tako su mogli prenijeti Hristovu veru u svet i time ljudstvo spasavati u veri – odatle naziv Spasovdan.

Podignutih ruku Hristos je učenike i blagoslovio nakon čega se počeo uznositi na nebo – Uznesenje, tako se, završivši delo spasenja, vratio Bogu na nebesima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde