Naslovna Društvo Umetnošću ka boljoj i lepšoj planeti- “Naša planeta naša odgovornost”

Umetnošću ka boljoj i lepšoj planeti- “Naša planeta naša odgovornost”

241
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 17.04.2018

Udruženje “Štek House” iz Niša povodom obeležavanja Svetskog dana planete Zemlje, 20.aprila od 10h do 14h u parku Čair na prostoru Eko-učionice pored Dečijeg kulturnog centra, organizovaće javni događaj “Naša planeta naša odgovornost”.

Udruženje Štek Haus organizovaće niz aktivnosti koje za cilj imaju podizanje nivoa ekološke svesti, popularizaciju i jačanje svesti o značaju zaštite životne sredine kroz kreativnost i edukaciju, i motivisanje građana da se aktivno uključe u borbu za zaštitu životne sredine. Želeli bismo da istaknemo značaj mladih u oblasti zaštite životne sredine i da istaknemo da svako, na lokalnom nivou, može doprineti cilju očuvanja životne sredine.

Projekat “Naša planeta naša odgovornost” je do sada obuhvatio niške srednjoškolce u okviru fokus grupa na kojima su mogli da izraze svoje stavove na temu ekologije i zaštite životne sredine, kako oni vide goruće ekološke probleme i koje su njihove ideje za rešavanje problema. Drugi deo projekta je osmišljen u okviru kretivnog i umetničnog izražavanja na ovu temu.

Proslava dana Planete zemlje biće obeležena sledećim aktivnostima:

Grupa „Naslikam ti facu i telo“ će deci i mladima oslikavati lica ekološkim i prirodnim motivima svim metodom body paint-a, učenici srednje Umetničke škole Niš će raditi na oslikavanju platna-murala na temu ekologije sa našom mladom umetnicom Dunjom Ćirić. Slika će biti poklon udruženja Štek house Gimnaziji 9. maj iz Niša. Sugrađani će moći da ostavljaju poruke na velikom panou, a najmlađi sugrađani da više nauče o ekološkojo kulturi kroz informativne radionice sa recikliranim materijalima. Biološko društvo Dr Sava Petrović imaće niz edukativnih radionica na temu zaštize biljnog i životinjskog sveta. Gljivarsko društvo Niš imaće prezentaciju o jestivim i otrovnim gljivama.

U slučaju kiše, realizacija aktivnosti biće u holu Dečijeg kulturnog centra.

Projekat je finansijski podržan od strane Sekretarijata za zaštitu životne sredine Niš.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde