Naslovna Društvo Ekoloska radionica SNS-a u parku Svetog Save u Nišu

Ekoloska radionica SNS-a u parku Svetog Save u Nišu

771
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 07.04.2018

Građani Niša u parku Svetog Save u Nišu mogli da posete ekološku radionicu na kojoj su imali prilike da nauče kako se prave korpice za jaja od listova novina.

„Sečemo papir od novine, pa ga podelimo na dva dela, motamo iglom, lepimo ćoške lepkom i to je“, objašnjava Ljubica Pavlović.

Unija mladih Srpske napredne stranke i Savet za zaštitu životne sredine organizovali su pred veliki srpski praznik ekološku radionicu sa ciljem da kod građana razviju ekološku svest.

„Ekološke radionice imaju značaj da razviju ekološku svest kod građana koja će doprineti unapređenju kvaliteta životne sredine. Tema ove ekološke radionice je reciklaža papira, jer se njome smanjuje štetan uticaj tog otpada na životnu sredinu. Samim odlaganjem papira na deponije dolazi do njegovog raspadanja i pojave gasa metana koji je jedan od gasa efekta staklene bašte“, rekao je Aleksandar Kuzmanović iz Saveta za zaštitu životne sredine Srpske napredne stranke u Nišu.

Prema rečima poverenika Unije mladih u Nišu Vuka Stavrića ta organizacija slične akcije organizuje gotovo svakodnevno.

„Mladi ljudi su pokretači društvenog sistema. Unija mladih organizuje razne edukativne tribine i aktivnosti svake nedelje, a danas smo u saradnji sa Savetom za zaštitu životne sredine organizovali ekološku radionicu, pravimo uskršnje korpice za jaja. Svi građani mogu da dođu da sede sa nama i da nauče kako se prave ekološke korpice“, kazao je Vuk Stavrića

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde