Naslovna Sport BESPLATNA “OLIMPIJSKA ŠKOLA BOKSA” U 72 GRADA SRBIJE: I Niš među gradovima

BESPLATNA “OLIMPIJSKA ŠKOLA BOKSA” U 72 GRADA SRBIJE: I Niš među gradovima

2625
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 05.04.2018

Kreće velika akcija na boks sceni Srbije, čiji je cilj iznedriti šampiona koji će našoj zemlji doneti olimpijsku medalju u ovom sportu. Olimpijska škola boksa biće organizovana u 72 grada širom Srbije, potpuno besplatno. Tokom proteklog vikenda 72 trenera iz isto toliko klubova naše zemlje prošlo je obuku, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, na kojoj im je prezentovano na koji način treba da rade sa budućim polaznicima, gde je akcenat stavljen na pedagoški rad, vaspitanje, potom na osnovne tehnike boksa. Posebno je istaknuto da je škola u ovim klubovima besplatna za polaznike škole uzrasta do 19 godina.

Školom će u Nišu koordinisati Slobodan Kostić, istaknuti trener reprezentacije Srbije i BK “NAISSUS”. Na facebook stranici kluba se možete i dodatno informisati o terminima u Nišu, kontakt informacije su dostupne i na promo plakatu škole.

Finalni dogovor Bokserskog saveza Srbije sa bokserskim trenerima iz cele Srbije odnosi se na osam tačaka na kojima će se raditi u budućnosti:

– kampanja za omasovljenje boksa; – pedagoški pristup u radu sa decom i mladima; – akcenat na osnovnim tehnikama boksa;

– četiri regionalna kampa za mlađe selekcije i jedan veliki republički kamp;

– oprema za trenere i paket rekvizita;

– nastupi najboljih boksera na međunarodnim turnirima sa klupskim trenerima; – studijska poseta trenera Rusiji i upoznavanje sa njihovim načinom rada; – priručnik za bokserske trenere Moskovskog fizičko-tehničkog instituta za sport i Bokserske federacije Rusije.

Temelji za novu, lepšu budućnost boksa u Srbiji su postavljeni. Sledi veliki, naporan rad i požrtvovanje svih koji čine ovaj lanac čiji krajnji proizvodi treba da budu boks šampioni Srbije na velikoj međunarodnoj i olimpijskoj sceni.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde