Naslovna Društvo Okrugli sto „UTICAJ GOA NA RAZVOJ INTELIGENCIJE KOD DECE“

Okrugli sto „UTICAJ GOA NA RAZVOJ INTELIGENCIJE KOD DECE“

244
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 14.03.2018

Okrugli sto će se održati u Regionalnom centru u petak, 16. marta 2018. godine u 19 časova. Okrugli sto se organizuje u okviru međunarodnog turnira u gou – Niš Open 2018 (Niš Open 2018). Okruglom stolu prethodi ceremonija otvaranja i dodela nagrada deci koja su učestvovala na Sretenjskom turniru, sa početkom u 18.00.
U okviru Regionalnog centra se, već drugu godinu zaredom, sprovodi projekat pod nazivom „Klub misaonih igara“, u okviru koga nastavnica matematike Mirjana Rašić Mitić iz OŠ „Sveti Sava“ i treneri niškog Go kluba Pro go obučavaju svu zainteresovanu decu jednoj nesvakidašljoj, u svetu poznatoj i popularnoj, misaonoj igri go.

Ova najstarija misaona igra na svetu (stara preko 4000 godina) predstavlja vrstu misaonog sporta koji će kao disciplina biti predstavljen na narednim Olimpijskim igrama. U mnogim zemljama postoje lokalne lige i državna takmičenja, a igrači se mogu takmičiti od osnovnih do svetskih prvenstava, kako amaterski, tako i profesionalno.

Shvatajući važnost i uticaj koji ova igra ima na razvoj inteligencije kod dece, ovaj projekat idejno i finansijski podržava Centar za promociju nauke. Posetioci će moći da čuju osnovno o ovom sportu, rezultate do kojih se došlo kroz projekat “Klub misaonih igara”, kako je bavljenje goom uticalo na poboljšanje školskih postignuća kod dece i kako na to gledaju stručnjaci za go, lekari i psiholozi.

Na okruglom stolu će, svako iz ugla svoje struke, na ovu temu govoriti:
• Jana Hricova, potpredsednica Evropske go Federacije za razvoj juniorskog goa;
• Aleksandra Borović, predsednica MENSE Srbije;
• Prof Lazar Velimirović, član MISANU;
• Dr Julijana Popović, neuropsihijatar;
• Isidora Dinić, psiholog.

Događaju mogu prisustvovati nastavnici i učenici.Nastavnici će dobiti potvrdu o 2 sata stručnog usavršavanja u ustanovi (Pravilnik o stručnom usavršavanju, “Sl.glasnik 81/2018”.).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde