Naslovna Sve vesti Bela Palanka Raspisan konkurs za dodelu stipendija, studentima i talentovanim učenicima sa teritorije opštine...

Raspisan konkurs za dodelu stipendija, studentima i talentovanim učenicima sa teritorije opštine Bela Palanka

591
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 13.03.2018

Predsednik opštine Bela Palanka raspisao je konkurse za dodelu stipendija učenicima, studentima i talentovanim učenicima sa teritorije opštine Bela Palanka. Stipendije po ovoj odluci dodeljuju se za školsku 2017/2018 godinu, za period od šest meseci od prvog januara do 30. juna 2018.godine, a isplaćuju se u šest jednakih mesečnih rata, do 10-tog u mesecu za prethodni mesec.

Što se tiče studenata pravo na stipendiju može ostvariti student visokoškolske ustanove pod sledećim uslovima: – da je državljanin Republike Srbije, – da ima prebivalište na teritoriji opštine Bela Palanka, – da upisuje prvi put bilo koju godinu studija prvog stepena (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije), ili studije drugog stepena (master akademske studije, specijalističke strukovne studije, specijalističke akademske studije na visokoškolskim ustanovama. Što se tiče učeničkih stipendija pravo na stipendiju imaju učenici sa prebivalištem na teritoriji opštine a koji pohađaju školu van mesta prebivališta.Pravo na stipendiju imaju i talentovani učenici koji pohađaju muzičku školu odnosno sportisti članovi sportskog društva sa sedištem van Bele Palanke, a da takvo društvo ne postoji u Beloj Palanci.

Prijava na konkurs vrši se popunjavanjem obrasca prijave. Šta je potrebno od dokumentacije za aplikaciji na konkursu može se saznati u opštinskom uslužnom centru, na internet stranici opštine Bela Palanka ili na oglasnoj tabli. Prijavni obrazac preuzma se u opštinskom uslužnom centru. Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde