Naslovna Društvo Akademsko predavanje ,,50 godina od studentskih protesta“

Akademsko predavanje ,,50 godina od studentskih protesta“

280
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 13.03.2018

Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ i EU Info kutak Niš organizuju akademsko predavanje „50 godina od studentskih protesta“, koje će održati prof. dr Branislav Stevanović.

U fokusu predavanja biće politička situacija u svetu i tadašnjoj Jugoslaviji, razlozi za javljanje nezadovoljstva i put studentskih nemira 1968. godine.
Posetioci će, između ostalog, moći da čuju gde su prvo pokrenuti građanski protesti, kakav je to uticaj imalo na naše društvo i kakav je kulturni, socijalni i moralni značaj imalo buđenje mladih u našoj zemlji i celom svetu.

Prof. dr Branislav Stevanović je sociolog politike. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nišu, magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Nišu. Od 1991. godine radi na ovom fakultetu, najpre kao asistent, a onda i kao nastavnik, na departmanima za sociologiju i novinarstvo. Redovni je profesor i autor više desetina naučnih radova iz oblasti sociologije politike i sociologije kulture.

Predavanje je deo ciklusa akademskih predavanja koja Univerzitetska biblioteka i EU Info kutak realizuju već godinu dana.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde