Naslovna Društvo Upoznajmo svoje nasleđe – logor „Crveni krst“ i spomen-park „Bubanj“

Upoznajmo svoje nasleđe – logor „Crveni krst“ i spomen-park „Bubanj“

321
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 21.02.2018

EU info kutak Niš u okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa organizuje posetu sa stručnim vođenjem logoru ,,Crveni krst’’ i spomen-parku Bubanj. Posetu će voditi dr Aleksandra Mirić, arhitekta-konzervator i Nebojša Ozimić, istoričar i kustos Narodnog muzeja u Nišu.

Ovo je prva u nizu poseta važnim lokalitetima i spomenicima kulture u Nišu koje će EU info kutak organizovati ove godine u želji da se Nišlije bliže upoznaju sa istorijom i identitetom svog grada. Vođene posete se organizuju u partenerstvu sa istaknutim istraživačima sa idejom da ove aktivnosti doprinesu valorizaciji naseđa i da spomenici kulture postanu mesto okupljanja i kulturne razmene.

Sastanak grupe zakazan je za subotu, 24. februar u 12 sati ispred logora “Crveni krst” (Bulevar 12. februar) u Nišu. Muzejsku ulaznicu i prevoz do Bubnja i nazad do centra grada obezbeđuje EU info kutak.

Broj učesnika je ograničen pa je neophodno da zainteresovani svoje prisustvo prijave mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254.461.

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde