Naslovna Društvo Od maja, turisti u razgledanju Niša panoramskim autobusom

Od maja, turisti u razgledanju Niša panoramskim autobusom

387
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 20.01.2018

Od maja meseca, posetioci grada na Nišavi imaće priliku da u vide kulturno-istorijske objekte kroz turu turističkim, panoramskim autobusom.

Kako Niš ima više lokaliteta koji su udaljeni od centra grada, Medijana arheološko nalazište, Ćele kula, Spmenik na Čegru, Spomen-park Bubanj…ovo će biti jedinstvena prilika da turisti iz otvorenog autobusa vide istorijsko-kulturne spomenike i druge znamenitosti u gradu i van njega, na devet lokacija.

“Sam Grad je prepoznao ovakvu potrebu, podržao ideju i uzeo aktivno učešće u realizaciji nabavke jednog ovakvog turističkog autobusa, koji će biti u nadležnosti Turističke organizacije Niša”, izjavio je Uroš Parlić direktor TON-a, i dodao da će cena karte po turi će biti dostupna i za građane Niša.

Statistički podaci u potpunosti pravdaju nabavku ovakvog autobusa, jer se iz meseca u mesec povećava broj posetilaca, naročito stranaca i to ne samo za vreme poznatih festivala.

U evropskim i gradovima širom sveta ovakav vid turističke ponude ima dugu tradiciju, a Niš će se od proleća sledeće godine pridružiti zajednici posećenih turističkih destinacija, sa širom ponudom.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde