Naslovna Sve vesti Bela Palanka Predsednik Opštine Bela Palanka sa saradnicima obišao socijalno ugružene porodice na Božić

Predsednik Opštine Bela Palanka sa saradnicima obišao socijalno ugružene porodice na Božić

552
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 08.01.2018

Vreme Božića je i vreme darivanja. Tri porodice koje su danas dobile poklone opštine Bela Palanka, ovaj Božić pamtiće verovatno kao jedan od najradosnijih. Sada već tradicionalno, na ovaj najveći hrišćanski praznik, Goran Miljković, predsednik opštine Bela Palanka, obišao je ugrožene porodice i sa svojim saradnicima uručio im prigodne poklone.

On je razgovarao sa članovima porodica, slušao o njihovim problemima i istakao da će se lokalna samouprava i ubuduće truditi da pomogne što većem broju porodica. ”Jednokratne pomoći isplaćuju se gotovo svakodnevno, ali ćemo se truditi da ljude uposlimo otvaranjem novih radnih mesta kako bi socijalno ugroženih porodica bilo sve manje. Želimo da omogućimo našim sugrađanima, pogotovo višečlanim porodicama dostojanstven život i priliku da od svog rada imaju što bolje uslove za život”, istakao je Miljković.

Petočlana porodica Krstić živi u Beloj Palanci. Glava porodice je Milan Krstić koji se trudi da svojoj porodici obezbedi dostojan život. Supružnici Milan i Ivana ne rade, bave se povremeno sezonskim poslovima i svaka pomoć im puno znači. Miljković je danas sa svojim zamenikom Miroslavom Marinkovićem, članom opštinskog veća Ivanom Stanković i direktorom Centra za socijalni rad Zoranom Stefanovićem obišao ovu porodicu i uručio im veš mašinu a deca su dobila božićne paketiće. Miljković je posetio i porodicu Petković u selu Klisura. Ljubiša i Danijela Petković su nezaposleni, a ono malo što zarade obavljajući sezonske poslove nije dovoljno. Zato su se obradovali što su baš na današnji dan dobili poklone od strane lokalne samouprave. Ovoj porodici uručen je televizor kao i božićni pokloni. Televizor je dobila i porodica Stojanović iz Bele Palanke koju čine supružnici Suzana i Bojan i tri ćerke a najmlađi su dobili novogodišnje paketiće. Lokalna samouprava je sve tri porodice odabrala u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde