Naslovna Sve vesti Niš Staša Gejo sportista godine !!!

Staša Gejo sportista godine !!!

559
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 28.12.2017

Staša Gejo je sportista godine Niša za 2017. godinu, odlučili su glasovi jedinstvenog žirija sastavljenog od članova Sekcije sportskih novinara Niša i dosadašnjih laureata ove prestižne nagrade. Članica Planinarsko alpinističko eskpedicijskog kluba Niš bila je glavna zvezda sinoć održanog Sportskog bala, na kojem su dodeljene nagrade najboljima u sportu našeg grada u godini na izmaku i nakon nekoliko osvojenih priznanja i nominacija u konkurenciji za mladog sportistu, ove godine je potpuno zasluženo trijumfovala u prestižnom izboru, koji se održao po 39. put.

Staša je priznanje za najboljeg sportistu grada zavredela sjajnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Prvak je Evrope u disciplini bolder i treća na kontinentu u kombinaciji sve tri discipline (bolder, težinsko i brzo penjanje). Pobednik je Svetskih igara u Poljskoj u bolderu, a u istoj disciplini plasirala se u još tri finala Svetskih kupova. Na mesters takmičenjima ima dva druga mesta, a na Otvorenom prvenstvu Jugoistočne Evrope osvojila je prvo mesto. Sezonu je završila na šestom mestu Svetske rang liste.

Ovi izuzetni rezultati naše Staše u sportu koji će se naći u zvaničnom programu na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, doneli su joj pobedu u konkurenciji još dvoje predstavnika individualnih sportova. Za najprestižniju sportsku nagradu u Nišu nominovani su i džudista Kinezisa Milan Mihajlović, seniorski prvak Balkana i prvak Srbije za mlađe seniore, uz značajan doprinos drugom mestu kluba u Superligi, te Miloš Paunović, član Gimnastičkog kluba Niš, osvajač prvog mesta na krugovima i u razboju u finalu po spravama, a prvog sa ekipom i drugog u višeboju na Apsolutnom prvenstvu Srbije.

Staši Gejo je nagrade uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović i to plaketu Sekcije, statuetu glave Cara Konstantina i novčanu nagradu Grada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde