Naslovna Sve vesti Niš Branislav Jovanović – HITNE OSTAVKE NIŠKIH ČELNIKA ZBOG KORUPCIJE I AFERA

Branislav Jovanović – HITNE OSTAVKE NIŠKIH ČELNIKA ZBOG KORUPCIJE I AFERA

556
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 13.12.2017

“Posle mnogo skandala, afera i piromanija koje su se dešavale u Nišu ispunjeni su svi uslovi za smenu gradskih i opštinskih čelnika ili za prinudnu upravu i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora zajedno sa beogradskim”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša reagujući na vest o hapšenju Branislava Kačara, gradskog većnika zaduženog za sport u Nišu.

On kaže da će se ova odbornička grupa obratiti inicijativom  za smenu niških čelnika gradskoj Skupštini već na prvom narednom zasedanju.

“Ova dešavanja u Nišu, kao i njegovo permanentno propadanje, predstavljaju najcrnji period ovog carskog i prestonog grada. Najnovije hapšenje čelnika za sport  potvrđuje ono o čemu smo pričali na poslednjoj sednici Skupštine da je najveća korupcija u gradu kad je sport u pitanju, a indicije ukazuju da se to isto dešava kada se radi o socijali”,kaže Jovanović.
On tvrdi da se odbornička grupa “Niš, moj grad” već obratila zvaničnim dopisima stručnoj službi i gradskom rukovodstvu da se koriguje pozicija za sport i sredstva usmere za izgradnju grada o čemu će, kako kaže, javnost biti upoznata na samoj sednici iduće nedelje.
“Takođe smo na prošloj sednici Skupštine Grada ukazali da je veća realizacija programa finansiranja sporta nego programa izgradnje grada što se nikada nije desilo od kad postoji višestranačje u Nišu”, naglašava Jovanović.
On dodaje da sve to stvara sumnju da se preko tih pozicija i raznih kancelarija i saveza namiruju partijski i lični interesi i da to ne doprinosi unapređenju sporta i sportske infrastrukture već vodi u kriminal i korupciju što, kako navodi, poslednji primeri i pokazuju.
“Kako se radi o najbližim saradnicima čelnika grada ispunjeni su svi uslovi da se zatraže njihove ostavke, a ovo je veliki nauk i za nišku opoziciju koja je nastupima za skupštinskom govornicom često hvalila mlade ljude koji vode sport u gradu zarad sitnih ličnih interesa”,zaključuje Jovanović i na kraju poručuje:
“Nema mladih i starih političara već samo uspešnih i neuspešnih, sa i bez rezultata.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde