Naslovna Sve vesti Niš Otvarena nova zgrada instrumentalne zaštite u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu

Otvarena nova zgrada instrumentalne zaštite u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu

117
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 09.09.2017

Ministar pravde Nela Kuburović prisustvovala je danas otvaranju nove zgrade instrumentalne zaštite u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu i tom prilikom istakla da je taj zavod ponos grada Niša, države i Ministarstva pravde, koje ulaže mnogo sredstava u unapređenje infrastrukture popravnih zavoda i pravosudnih organa.

Puštanju u rad renoviranog objekta, gde se nalaze prostorije za zaposlene i prijem zatvorenika, prisustvovao je i generalni sekretar predsednika Republike i nekadašnji ministar pravde Nikola Selaković.

Kuburović je istakla da je KPZ u Nišu pre nekoliko godina bio devastiran i u velikim dugovanjima od 150 miliona dinara, a da je danas reč o ustanovi koja dobro funkcioniše i koja je bez bilo kakvog duga, pre svega zahvaljujući dobrom i domaćinskom upravljanju.

„Za 15 odsto je poboljšan smeštajni kapacitet u KPZ u Nišu i zato je Srbija i napredovala u izveštaju Saveta Evrope kada je u pitanju položaj osuđenika“, naglasila je Kuburović i podsetila da je Srbija 2010. godine bila na poslednjem mestu među državama članicama SE, a da je danas bolja i od nekih zemalja EU.

Ona je istakla da je Zavod sam uspeo da isplati velike dugove i finansira obnovu i izgradnju više objekata i da je sve to pokazatelj da treba da ima više takvih primera odgovornog upravljanja.

Ministarka pravde je navela da je danas u Srbiji oko 10.700 osuđenih lica, a da su smeštajni kapaciteti oko 9.600, zbog čega Ministarstvo pravde i posvećuje veliku pažnju unapređenju smeštajnih kapaciteta.

Upravnik KPZ u Nišu Aleksandar Grbović je istakao napredak koji je učinjen na polju bezbednosti, kao i da je renovirano više objekta, a da je posebno ponosan na činjenicu što su osuđena lica u nekoliko navrata dala veliki doprinos u humanitarnim akcijama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde