Naslovna Društvo Candy Dulfer počasna Nišlijka

Candy Dulfer počasna Nišlijka

92
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 15.08.2017

Poznata holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer od sinoc je počasna građanka Niša.  Gradonacelnik Nisa Darko Bulatovic urucio joj je ovo priznanje neposredno pred njen nastup. Organizatori su ovu odluku obrazlozili kao zahvalnost umetnici za dosadašnju promociju grada Niša, kao i dodatnu motivacija da kao počasna građanka nastavi sa promovisanjem Nisa  i Nišville džez festivala.

Poslednje vece festivala obeležila je kiša, ali  i nastup svetski poznatog Toma Harela. Nastupili su i džez sastavi – “Big band Gverillaz”, “Silent Blast”, “Tbilisi Big band” i “Visions of a Nomad”.  Nešto posle ponoći zabavu je nastavio Rambo Amadeus, a prvoklasni alternativni bsastav  “E-play” svirao je kao poslednji u Tvrđavi.

Podsetimo, od planirana četiri dana glavnog programa Nišvila, zbog nevremena je izostao jedan. Propuštena subota biće realizovana u petak kada će nastupiti Darko Rundek sa svojim bendom “Apokalipso now” i niška grupa “Very naiss“ sa Ivanom Kurtićem. Koncert će biti održan u Tvrđavi i za njega će važiti postojeće karte sa Nišvila.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde