Naslovna Kultura Prvi put u Nišu u Pozorištu lutaka, norveška komedija: „Eling i...

Prvi put u Nišu u Pozorištu lutaka, norveška komedija: „Eling i Kjel Bjarne“!

130
0
PODELI

Gradski portal 018 – 26.06.2017

Profesionalno pozorište mladih glumaca „Promena“ sa glumačke Akademije u Novom sadu odigraće 16. juna od 20h po prvi put u Nišu, u Pozorištu lutaka,  norvešku komediju „Eling i Kjel Bjarne“. Prema rečima mladih glumaca cena karte je 300 dinara i moći će da se kupi na blagajni Lutkarskog pozorišta.

Predstava govori o dva karakterno različita čoveka, asocijalnog Elinga i društvenog tipa koji obožava žene, Kjela Bjarnea. Obojica završavaju u bolnici za duševno obolele. Eling zbog smrti majke, za koju je bio jako vezan, a Kjel Bjarne nakon što je zaprosio devojku skidajući pantalone pred njom. Uprkos karakternim razlikama Eling i Kjel postaju dobri prijatelji, a nakon dve godine provedene u bolnici bivaju otpušteni i pušteni da kao cimeri započnu samostalan život u stanu u centru Osla, gde su pod neprestanim nadzorom vlade koja ima zadatak da ih ,,vrati u stvarnost”. I tu počinje zaplet.

U komediji po tekstu Ingvara Ambjernsena, koju je režirao David Alić, igraju Nikola Živanović, Miloš Lazić, Mina Pavlica, Milan Kolak i Dušan Vukaćinović. Za dizajn svetla zadužen je Darko Anđelković.

Tizer predstave možete pogledati na sledećem linku:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde