Naslovna Društvo Svetosavska akademija Filozofskog fakulteta

Svetosavska akademija Filozofskog fakulteta

193
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 27.01.2017

Filozofski fakultet danas od 13 časova organizovao je svečanu svetosavsku akademiju. U pripremi akademije učestvovali su studenti i profesori nekoliko departmana, kao i brojni gosti. Nagradu za najbolji master rad dobila je Jovana Cvetković za rad “Bajke Grozdane Olujić u nastavnom proučavanju”.

“Smatram da je Grozdana Olujić naš savremeni pisac, koja spaja tradicionalno i moderno na veoma lep način i približava deci savremeno doba. Istovremeno smatram da bajke su neprevaziđeno štivo, ne samo za decu, nego i za odrasle, jer tu ima dosta toga  rečenog o životu i životnim situacijama o moralnim vrlinama” – rekla je Jovana Cvetković, master metodika srpskog jezika i književnosti.

Priznanje za najbolji literalni rad dobila je Natalija Veljković, učenica gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu.

“Profesorka mi je predložila da pišem rad u prvom licu, jer to do sada nije viđeno, možda je upravo to što je izdvojilo ovaj rad od onih ostalih, a inače volim da pišem, a ovo je jedna divna tema. Danas je baš dan Svetog Save i drago mi je da je moj rad prvi na ovom konkursu” – rekla je Natalija Veljković, kojoj je ovo prvi konkurs do sada.

Dekanica Filozofskog fakulteta Natalija Jovanović rekla je da je ovo prvi put da se ovako obeležava dan Svetog Save.

“Ovo je fakuktet koji je iznedrio skoro sve profesore u ovom regionu, profesore iz mnogih oblasti, tako da je prosto prirodno da na ovom fakultetu bude centralna proslava ovog dana. Prošla godina bila je odlična za nas, donela nam je mnogo novina, pre svega, novi studijski programi, socijalna politika i socijalni rad i master za francuski jezik, a pri kraju smo formiranja katedre za nemački jezik, koji će se završiti ove godine. Imamo mnogo planova, združavanje programa sa Vojnom akademojom, združavanje mastera sa Sofijom na temu istorija i bezbednost i pravimo novi master program na psihologiji, ljudski resursi” – rekla je Natalija Jovanović, dekanica Filozofskog fakulteta.

Ovo je bilo prvi put do sada da je dodelljena Svetosavska nagrada za najbolji master rad iz oblasti nauke o srpskoj književnosti  i za najbolji srednjoškolski literalni rad o Svetom Savi. Dobitnice ovih nagrada dobile su vredne nagrade,  a u pitanju su lap-top računari.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde