Naslovna Društvo Zbog gripa produžen raspust

Zbog gripa produžen raspust

173
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 05.01.2017

Prvi deo zimskog školskog raspusta biće produžen za dva dana, pa će nastava početi u sredu, 11. januara, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.Kako je objasnio, raspust će biti produžen zbog epidemije gripa.Trebalo je, prema kalendaru, da se đaci vrate u školske klupe u ponedeljak, 9. januara.

“Produžavamo raspust za dva dana, u ponedeljak i utorak škole neće raditi, tako da će sreda biti prvi radni dan”, rekao je Šarčević Tanjugu.

Ministar je dodao da će se epidemiološka situacija na terenu pratiti na dnevnom nivou i da će biti u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja.Ukoliko obolevanje i dalje bude veliko, ministar kaže da će se nova procena raditi u ponedeljak, 9. januara.

Šarčević kaže da su se odlučili da raspust produže samo dva dana, jer je problem kako nadoknaditi izgubljene časove. U Vojvodini je raspust u toku tako da se kalendar ne remeti, ali u ostatku Srbije to predstavlja problem.

Pomeranje drugog dela zimskog raspusta remeti porodične planove, jer su mnogi uplatili aranžmane, a produžavanjem godine remeti se sistem male mature.

Ministar kaže da prema podacima Instituta Batut najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina – oko 12.000 mališana, dok je među srednjoškolcima obolelo oko 3.000.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar

Connect with Facebook

Molimo vas unesite vaše ime ovde